Den här webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vårt användande av cookies. Close
Löpare/Camps

Löpare/Camps

Jonatan Thoresson

Jonatan
Thoresson

Medlem i Salomon Sweden Trail Running Team

25 årig löpande skidåkare från Ås utanför Östersund. Sprungit så länge jag minns men  börjat tävla lite mera de senaste åren. Föredrar att springa på fjället och i skogen främst för  naturupplevelsen och den fysiska utmaning. Meriter från löpningen främst ett par pallplatser på Salomon Trail Tour och en andra plats i total touren Suunto Ambit Challenge 2012.    

Höjdpunkter:Har många minnen bra löpminnen men det starkaste i tävlingssammanhang  är Salomon Trail Tour finalen i Sälen där jag kände mig i ruskigt bra form och fick avsluta touren på mitt favorit underlag. Känslan jag hade på sista halvan av banan när man hade vart ner i skogen och vände upp på fjället igen var grym.  Kom ikapp och passerade norrmannen som ledde och lyckades vinna långa banan. Har också hunnit med många fina obanade turer i Lapplandsfjällen där jag bodde i somras.

Om du ser i kristallkulan, hur kommer  din säsong se ut, samt utvecklingen av Trail Running  i Sverige Jag kommer fortsätta att springa på fjället och i skogen både på träning och tävling. Under vintern blir det främst skidåkning som går lite hand i hand med  traillöpningen i och med att man använder hela kroppen och trimmar hjärta och lungor. Min plan är att även kommande säsong gå in för STT tävlingarna samt andra tävlingar runt om i Sverige som passar. Har inte planerat in något lopp utomlands men det är helt klart något jag skulle vilja göra. Tror att utvecklingen av traillöpning kommer fortsätta i rätt riktning, att fler och fler inser det fina med att springa i terrängen.  

Drömmer om att kunna springa snabbare och längre. 

Dina bästa tips för att bli en bättre trail löpare  Spring i terrängen! En stark motor, starka ben, balans och teknik är viktigast om man vill bli bra och allt det får man i skogen. Leta upp lite grisigare och mer kuperad terräng att springa i och spring ofta. Vettig utrustning så som skor gjorda för att springa trail är också en förutsättning om man vill springa fort. 

Min favorit produkt är Salomon Fellcross. Suveräna skor som jag har använt på nästan alla fjällturer jag gjort i sommar. Låg vikt, bra grepp och tillräckligt med support och skydd utan att ta bort löpkänslan. 

Din favorittävling i Sverige och utomlands Finns många fina tävlingar i Sverige, har än så länge aldrig löptävlat utomlands bortsett från ett stenkast in i Norge från gränsen. I år så tycker jag Salomon Trail Tour Kolmården i Norrköping var en riktig höjdare när det kommer till bana och ett bra arrangemang. Liksom Niliterrängen i byn Nilivaara i Lappland, en 30 km lång bana på skogstig, grymt fin tävling.

Bästa stig: Har många fina turer som jag gillar, en av mina favoriter är leden upp till Isjödalen från Valbo, Vålådalen via sjön Tomröven (den heter så). Tung kupering men lagom trampad stig och stört fin natur.      

Största inspirationskällan för mig att ge mig ut och springa är att sitta och titta på fjällkartor och liknande efter fina turer att springa. Har ingen speciell blogg eller bok som jag letar i utan gillar att titta ut mina egna turer efter vad som ser ut att vara bra. Kan vara allt från nån fjällstuga som ser fin ut att springa till eller nån sjö eller ett vattendrag som man kan springa till och fiska.                
   

 

Blogg: http://www.jonatanthoresson.se/

Sponsrade Löpare

Ida Nilsson Visa
Erika Borgström Visa
Fanny Borgström Visa
Emil Svensk Visa
Jonas Eriksson Visa
Moa Lundgren Visa
Linus Holmsäter Visa
Lena Gavelin Visa
Johanna Bäcklund Visa
Patrik Brants Visa
Petra Kindlund Visa
Jonatan Thoresson Visa
Emelie Forsberg Visa
Andreas Svanebo Visa

Trail bloggare

Pelle Nyberg Visa
Johan Brodén Visa
Sandra Lundqvist Visa
Mattias Eklund Visa
Tina Forsberg Visa
Camilla Ringström Visa
Miranda Kvist Visa