Den här webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vårt användande av cookies. Close
Löpare/Camps

Löpare/Camps

Pelle Nyberg

Pelle
Nyberg

Om du ser i kristallkulan, hur kommer din säsong 2015 se ut, samt utvecklingen av Trail Running i Sverige? Min säsong 2015 har inneburit mycket träning där jag fortsatt att utvecklats som löpare och lyckats få till några bra placeringar på ett par lopp. Framförallt så har fokus varit på att springa mer och längre samt att utveckla min coachverksamhet för att lyfta andra traillöpare. Jag har coachat andra i grupp men sysslar nu även med personlig coaching.

Om jag ser till utvecklingen av Trailrunning i Sverige så har vi inte sett toppen ännu. Fler lopp kommer att ploppa upp och jag tror att det kommer bli mer kringaktiviteter. Vi ser ju redan att exempelvis STT går framåt och att man nu ses i flera dagar med lopp på fler distanser och med föreläsningar vid sidan av. Jag tror vi kommer att åka på fler lopp utomlands och att vi kommer ha trailevents där vi mer umgås och utbyter erfarenheter, samt har trailclinics för varandra.

2.Dina drömmar? Att få vara med och driva den Svenska trailscenen framåt och få fler att njuta av att löpa på stig. Sen så lurar det förstås en del lopp i bakhuvet som jag vill springa och som jag kommer att springa, exempelvis UTMB och en annan dröm är Western States.

3.Dina bästa tips för att bli en bättre trail löpare? Fråga och spring med erfarna traillöpare. Känner du ingen på hemmaplan så finns det mängder med grupper på t.ex. Facebook, lägger du ut en fråga där så har du svar inom några sekunder. Gå med i en löpgrupp, läs en bok och lär dig från grunden, kanske gå en kurs eller ta hjälp av en löpcoach. Framförallt så ska det va kul att springa trail så ler du medans du springer och springer stolt (med hållning) då blir du en bättre traillöpare.

4.Din favorit produkt som du inte kan vara utan? Suunto Ambit3 Peak, sitter alltid på min vänstra handled.

5.Din favorit tävling i Sverige och utomlands? Mina favorittävlingar har länge varit de som kommit ur Salomon Trail Tour, mycket på grund av en härlig stämning. Men jag försöker springa många olika tävlingar och faktum är att vi traillöpare verkar va mycket sociala så alla lopp brukar bli till en fest. Utomlands så måste jag säga de lopp som går nere i alpländerna. Boende på orterna far man ur huse och hejar på varenda kotte som springer förbi.

6.Din bästa Stig? Min bästa stig är den som har allt. Sträcker den sig genom tät skog, upp över ett berg, ned i en dalgång, över en hed och är kuperad med varierad lutning och skarpa kurvor. Då är det min bästa stig! Har förstås några sådana på hemmaplan så har du vägarna förbi Alingsås så är det bara att höra av sig.

7.Din största inspirationskälla? Rob Krar, Hal Koerner, Kilian Jornet, Emelie Forsberg, Anna Frost med flera. Jag samlar in inspiration från så många källor som möjligt för jag blir aldrig mätt
på inspiration och kunskap.

Resultat: I de lopp jag springer så brukar jag satsa på topp-10 så det har blivit ett gäng sådana. Som bäst 3:a på Salomon Trail Tour i Skatås, Göteborg.

Hemsida: http://www.trailloparen.se

Blogg: http://bloggen.trailloparen.se

Instagram: @trailloparen
Sponsrade Löpare

Ida Nilsson Visa
Erika Borgström Visa
Fanny Borgström Visa
Emil Svensk Visa
Jonas Eriksson Visa
Moa Lundgren Visa
Linus Holmsäter Visa
Lena Gavelin Visa
Johanna Bäcklund Visa
Patrik Brants Visa
Petra Kindlund Visa
Jonatan Thoresson Visa
Emelie Forsberg Visa
Andreas Svanebo Visa

Trail bloggare

Pelle Nyberg Visa
Johan Brodén Visa
Sandra Lundqvist Visa
Mattias Eklund Visa
Tina Forsberg Visa
Camilla Ringström Visa
Miranda Kvist Visa