Den här webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vårt användande av cookies. Close
Löpare/Camps

Löpare/Camps

Johan  Brodén

Johan
Brodén

1.  Om du ser i kristallkulan, hur kommer din säsong 2015 se ut, samt utvecklingen av
Trail Running i Sverige?
Jag hoppas att trail running ska bli en sport som mina barn kan utöva under sin uppväxt och som inte bara är en fluga utan som är en sport som stabiliserat sig hos allmänheten och som växer. Där har vi mycket kvar att göra men arbetet med Salomon Trail Tour har verkligen gjort att många fått upp ögonen för att springa i skog och mark. Förhoppningsvis kanske vi kan kora en officiell svensk mästare i trail running om några år? 

2.  Dina drömmar? Jag har massor med lopp, platser och upplevelser på min ”bucket list” men det som hägrar allra mest är att springa i Alperna någon gång. Sett i ett ännu längre perspektiv drömmer jag om att i framtiden göra härliga flerdagars löpsemestrar med familjen.

3.  Dina bästa tips för att bli en bättre trail löpare? Våga ge dig ut och upptäcka naturen! Den är fantastisk, det kan jag garantera. Springer du samma motionsspår vecka ut och in, ta den där
stigen som du alltid undrat var den leder och se var dina fötter bär dig. Sen är det aldrig fel att samla höjdmeter, både uppför och nedför, samt att träna upp sin löpteknik. Ett annat tips är att våga sig ut och springa vandringsleder. De är oftast välmarkerade, utmanande rent löpmässigt sett och passerar oftast intressanta och vackra platser.

4.  Din favorit produkt som du inte kan vara utan? Salomon S-Lab Sense Ultra-skor! Springer helst i Sense Ultra eller Sense Ultra SG. Makalöst sköna skor, lätta och idealiska för
traillöpning.

5.  Din favorit tävling i Sverige och utomlands? Efter mångårigt semesterlöpande i Bohuslän var det en härligt utmanande upplevelse att ta sig an Soteleden Terrängmarathon tidigare i
år som verkligen bjöd på allt det vackra och samtidigt förrädiskt tuffa i den unika västkustmiljön. Har tyvärr inte tävlat utomlands ännu, får återkomma med favorit, förhoppningsvis inom en snar framtid.

6.  Din bästa Stig? Jag är väldigt svag för vackra vyer samt teknisk nedförslöpning. Så en stig där man först får jobba hårt uppför branta backar och sen får en dubbel belöning: först njuta av en vidunderlig utsikt och sen njuta av att bölja ned för stigarna och ligga farligt nära gränsen för vad som är för snabbt. Sen är väl alltid stigen man aldrig sprungit på förut en väldigt bra stig att ge sig ut på :-)

7.  Din största inspirationskälla? Glädjen i att få röra sig i vår vackra natur och upptäcka nya platser, gärna tillsammans med andra löpare eller med min familj. Att få höra sin äldsta son utbrista, ”Åh vad vackert!” vid en utsikt är oslagbart. 

Kuriosa: Anordnar varje år en tävling som heter JanuariJakten som går ut på att utmana sig själv att samla höjdmeter. Håller dessutom i ett socialt långpass kallat VätterVyernas Ultramarathon där man springer från Bankeryd via Jönköping till Vista Kulle och stannar och njuter vid flera utsiktsplatser längs med vägen.

Hemsida: www.trailupptechloparen.se

Instagram: trailupptechloparen

Sponsrade Löpare

Ida Nilsson Visa
Erika Borgström Visa
Fanny Borgström Visa
Emil Svensk Visa
Jonas Eriksson Visa
Moa Lundgren Visa
Linus Holmsäter Visa
Lena Gavelin Visa
Johanna Bäcklund Visa
Patrik Brants Visa
Petra Kindlund Visa
Jonatan Thoresson Visa
Emelie Forsberg Visa
Andreas Svanebo Visa

Trail bloggare

Pelle Nyberg Visa
Johan Brodén Visa
Sandra Lundqvist Visa
Mattias Eklund Visa
Tina Forsberg Visa
Camilla Ringström Visa
Miranda Kvist Visa